divendres, 4 de febrer del 2011

L'ACTE DE PALESAR

Des d'aquesta voluntat de donar presència històrica al fenomen arxivístic de la Parròquia vam iniciar una recerca amb el suport del rector Verdú, per analitzar en profunditat tot tipus de documentació existent a l'Arxiu parroquial.
La principal causa que va desencadernar i dimensionar el fet ha estat indicada en diverses ocasions, i és ara quan disposem de la millora d'unes instal·lacions on dipositar i custodiar, ordenada i acuradament el fons bibliogràfic i arxivístic.
Tot allò que vam guardar en caixes, aparcant la passió de la investigació, es torna diàleg per assajar un pas més en aquesta direcció, i establir ponts entre cultura, història municipal i el seu testimoniatge patrimonial.
Entre els reptes que han estat definits en el Pla Estratègic 2009-2012, volem destacar la necessitat de completar el discurs arxivístic en tres sentit: 1) com a document històric o social; 2) com a construcció d'una imatge d'identificació; 3) com a porta oberta a la col·laboració lúcida i conscient de la complexa relació amb la ciutadania, tot i que volem oferir-vos un aixopluc per als que busquen un racó on refer-se dins del laberint de la historiografia.
Per fer-nos anar més enllà, esperem les vostres col·laboracions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada