L'estimació per la llengua a molts ens ve del bressol (terra i família), a altres per aprenentatge. La pertinença clara a una comunitat es troba necessàriament abocada a plantejar-se que no hi ha progrés, ni creixement de la riquesa cultural que es puga desenvolupar dins d'un cercle pretesament autàrquic.
Hem d'universalitzar la nostra pròpia particularitat, per no renunciar a la presència per tot arreu, i per tant, al reconeixement i a l'existència d'aquesta particularitat. És el nostre cas, el cas dels gallecs i dels bascs. També dels que viuen a Quebec, a Escòcia, a Flandes, a Gal·les, a Baviera.
Des d'Arxiu parroquial volem fer costat a dues dinàmiques: 1) continuar fent seguiment de la documentacíó existent amb l'esperança de trobar qualsevol document escrit en la nostra llengua, i 2) impulsar la inquietud d'una minoria de la feligresia de la Parròquia, per sondejar la voluntat de comptar amb una missa dominical en la llengua materna. Són factors decisius el sentir favorable del rector Verdú, i que la biblioteca parroquial compta amb un exemplar de "El llibre del poble de Déu."
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada