dimarts, 1 de juny del 2010

ESMOLANT L'ITINERARI













Gràcies a les orientacions de persones enteses i a la bibliografia especialitzada, al si de la institució parroquial (amb un regust heroic i per no malbaratar els escassos recursos disponibles), l'acció arxivística ens obliga, mitjançant l'anàlisi i l'avaluació, retre compte a tota la feligresia (i a la societat en general), de la seua actuació que són els seus objectius: recollir, conservar, ordenar, organitzar i, servir.
Aquesta actitud s'inscriu en una clara cultura de demostració de progrés comuna a totes les institucions de titularitat pública i que ve motivada, sens dubte, per la conveniència de mesurar l'eficàcia de l'ordenació del servei.

El nostre punt de partida per gestionar el fons, és fer servir els instruments de treball que són alhora vies d'informació. Davall els princips bàsics de l'arxivística (procedència i orde natural d'un document), es reuneixen els documents atenent la tipologia, en agrupacions documentals (fons, secció, sèrie, unitat documental...).

L'objecte de la classificació reflexa l'estructura interna del fons parroquial. I és per això, que l'arxiu de la Parròquia a curt termini vol presentar-vos una guia, per informar de manera general de la documentació de l'arxiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada