divendres, 25 de juny del 2010

ENTREVISTA AMB XAVIER TORRES

ARXIU.- Què hi ha "a l'altra punta del món", Xavier?
XAVIER.- Hi ha molt de treball, Llum. Atendre les persones i, trobar-se enmig del dolor no és fàcil; organitzar, registrar, administrar els soterraments és una tasca quotidiana; aplicar mesures de conservació i projectar millores al recinte és clau; donar servei a les funeràries una constant, i ajudar a resoldre qualsevol urgència de la Parròquia, un plaer.
ARXIU.- Fins la teua arribada, quants administradors s'han fet càrrec del treball?
XAVIER.- La tasca d'administració sempre ha estat en mans dels rectors de la Puríssima Concepció. Però, atenent les noves necessitats, Don Juan, va establir a l'any 2005 una Junta Directiva, on apareixia la figura de l'administrador, al front de la qual estigué Juan D. Chaparro Donate. Des d'aleshores, sóc jo qui realitza eixes funcions.
ARXIU.- Repassem doncs, les millores que s'han introduït.
XAVIER.- S'ha confeccionat un reglament d'organització i funcionament; s'ha nomenat una Junta; s'ha realitzat una tasca de sistematització i normalització del registres funeraris i també d'una regularització comptable; s'ha procurat resoldre el conflicte amb l'Ajuntament per raó de la denegació de consolidació de l'espai funerari; s'ha signat un conveni de col·laboració amb la Funerària Cuevas; i també comprovaràs que les millores en el recinte, són una realitat.
ARXIU.- D'acord amb la Memòria de l'exercici anterior redactat per tu i, per apropar-nos a la realitat del conjunt de defuncions, digues el total de nínxols, panteons, criptes, etc.
XAVIER.- Puc afirmar que hi ha quatre mil vuit-cents vint nínxols, nou panteons i dues criptes, a més a més dels cent-noranta-tres soterraments en terra.
ARXIU.- La Junta directiva, està preparant un programa d'activitats per a celebrar el Centenari?
XAVIER.- Venim preparant un cicle de conferències; un estudi sobre cementiris comarcals; un itinerari cultural; una atenció especial als centenaris arbres del lloc; una missa de campanya...
Gràcies Xavier per les teues atencions, perquè em sortir a fer un vol figurat en globus pel Cementiri Parroquial i vam pujant més i més amunt, tot travessant els núvols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada