dimecres, 13 de juny de 2012

ANÀLISI NO PARÀLISIGràcies a un breu encontre amb el nostre estimat seguidor Cento Sancho, no volem oblidar  que enguany es celebra el 50 Aniversari de Càrites Diocesana de València.
Som sabedor@s que una cosa és la reflexió i una altra els titulars de premsa. Davant la situació dramàtica que vivim és un reclam la paraula autoritzada de l'Església. Avui cal recordar que l'Església com a comunitat plural amb la seua força evangèlica, ens parla quan ho fan els seus moviments apostòlics: "Cáritas", "Justicia y Paz", "Pueblos Unidos", "Hermandad Obrera de Acción Católica", etc.
En les passades dècades, les orientacions publicades en "Testigos del Dios vivo" (1985), "Contructores de la paz" (1986), "Católicos en la vida pública" (1986), "La caridad en la vida de la Iglesia" (1993), "La Iglesia y los pobres" (1994), "La caridad de Cristo nos apremia" (2004), etc. són bona mostra d'exia eclesiologia de comunió.
Benet XVI ha subratllat en "Caritas in Veritate" que "la justícia és inseparable de la caritat, intrínseca a d'ella", és a dir, que les qüestions socials són element constitutiu de la missió de l'Església per viure i anunciar. En breu, aquestes publicacions les tindreu al vostre abast en l'Arxiu de la Parròquia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada