dimarts, 22 de març del 2011

CONFLICTES DE LA GLOBALITZACIÓ







El 25 de desembre de 1991 Gorbachov deixava el govern, es desintegrava la URSS, i també "la guerra fría." Quedava fora el projecte de Reagan amb "la guerra de les galàxies," i un nou fenomen s'encetava amb l'obertura de les fronteres mundials, l'ús de les noves tecnologies de la informació, l'aparició d'Internet i la instauració de la globalització econòmica com a element capital d'eixa nova organització mundial. El poder militar no era prou per controlar els recursos, sinó que eren precises complexes estructures diplomàtiques, polítiques i econòmiques per consolidar el poder efectiu. Les companyies multinacionals tradicionals es transformaven en empreses globals, i l'èxit estava en produir bens i serveis en països allunyats.

La globalització atorgà nous escenaris: l'Europa dels 27; les puntocom; Al Qaeda protagonitzava l'escena de les Torres Bessones l'11-S; les guerres a Iraq i Afganistan; nous equilibris per a nous països (els BRIC: Brasil, Rússia, India, Xina); les xarxes socials, i finalment, entrava en acció una crisi financera global amb efectes demolidors.



En aquest nou món de geopolítica internacional i economia global, quin paper li pertoca l'església del segle XXI? Amb quines ferramentes compta per moure's eficaçment?


La Parròquia Puríssima Concepció reflexiona amb les directrius de l'Arquebisbat, http://www.idrvalencia.org/ "Itinerario Diocesano 2010-2014".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada