dimarts, 18 de gener de 2011

ALLÒ QUE ES POT FESTEJAR


Estem davant d'un historiador de l'art consolidat, amb un sentit epicuri. Del prestigi acumulat per Josep Lluís Cebrian al llarg dels anys, podem donar testimoni pel seu llibre Quart de Poblet: Art i Patrimnoni, excel·lent obra que va ser presentada en dos mil-cinc a la Casa de Cultura, i amb molt bona acollida.
De la seua prolixa trajectòria podriem destacar l'organització per a la ciutat de Xàtiva, de les II Jornades d'Art: Pintura dels segles XV i XVI a la Corona d'Aragó (2010).

Tot plegat i si superem els tòpics, en aquesta ocasió posem el traç gruixut en la seua generositat, al fer donació a l'Arxiu de part dels seus treballs (com a autor i/o editor): Montsant. La ruta del Císter a Xàtiva (2002), Art i Patrimoni (2005), La luz de Xàtiva (2007), La reina de Sabà i el preste Joan en les cartes portolanes medievals (2009), Pintura ceràmica a Xàtiva: plafons devocionals, làpides funeràries i taulells de mostra dels segles XVIII i XIX (2009), Llibre Alternatiu Fira de Xàtiva (2009), L'art monàstic a la Corona d'Aragó: el cas valencià (2010), El pavimento de la salal capitular de la Seo de Zaragoza (2010), La vida dels gloriosos Sant Abdó i Senén (2010).
Imaginàvem amb matemàtica exactitud que aquest seria el resultat de les nostres converses, i per això donem per fets els nostres vincles, Josep Lluís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada