dimarts, 16 de novembre del 2010

LA FORÇA DE LA MEMÒRIA. AJUDA'NS



Recuperar la memòria i el patrimoni documental és justícia, és dignitat, és identitat. Arran de la commemoració dels 100 anys del Cementiri Parroquial, i mitjançant les gestions conjuntes amb la Regidoria de Cultura, probablement, tenim a l'abast el nom de la primera dona amb responsabilitats polítiques de Quart de Poblet, la senyora Asunción Borredà Ferrer.
I és per això, que en aquesta reflexió, en aquesta jornada de "pensament en procés", us demanem ajuda per deixar constància d'eixos dos criteris fonamentals: visibilitat i perdurabilitat de la memòria en femení, com ja avançà el Sr. Amador amb altres persones, en la passada entrevista.
Per exemple i sens dubte, la primera regidora de l'Ajuntament de València fou Guillermina Medrano, que gràcies a la donació de la seua biblioteca i la del seu marit, Rafael Supervía, naix el Departament de l'Exili Republicà Valencià en la Biblioteca Valenciana.
La recuperació i reconstrucció historiogràfica no sols li pertany a reines, santes i literates. Com l'historiador Pierre Vilar ens avisa "cap cosa no pot ser edificable en el no-res". I perquè podem aconseguir-ho, li demanem a la família, al nostre Croniste de la Vila, i a la població sencera, eines de treball per poder realitzar la trajectòria vital d'Asunción Borredà: arrels, arbre genealògic, retall biogràfic, lideratge social, vinculació amb la Parròquia, etc.
Esperem la vostra col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada