dissabte, 17 d’abril de 2010

ET FELICITEM DE DEBÓ


La investigació és un dels principals motors d'un país. Sense investigació (recerca), no hi ha idees i, sense idees, no hi ha xarxa empresarial competitiva. Al mateix temps, si no tenim empreses competitives, el país no pot produir riquesa, i sense riquesa, no hi ha benestar social. Un país necessita crear riquesa per oferir la ciutadania una educació de qualitat (i d'igualtat d'oportunitats), una bona sanitat i una àmplia cobertura social. En definitiva, cal cuidar la investigació, com una aposta irrenunciable de futur.
Com a doctoranda de la Universitat de València i, també com a responsable en cap de l'Arxiu de la Parròquia Puríssima Concepció de Quart, en els darrers dies he tingut l'oportunitat d'assistir al "Vé Congrés d'Història de l'Horta Sud", exemple clar de la col·laboració entre les administracions, les universitats i, la societat (la participació ciutadadana).
Ha estat un pol d'atracció per als investigadors/es del nostre territori i, un imant de talents.
Àrees de treball sobre història, política, societat, fonts orals, geografia, economia, urbanisme, organització del territori, fotografies i imatges, patrimoni monumental, arqueologia, cultura popular i religiosa, han estat temes de debat. Singular experiència enriquidora per a millorar la tasca arxivística de la Parròquia.
Et felicitem a tu, sí a tu, perquè amb la teua ajuda, ens han convidat a participar en la següent edició del Congrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada