dissabte, 18 de setembre del 2010

TEMPS DE VEREMA

A l'hora d'abordar una reflexió després dels actes cívics i religiosos de les festes de setembre, que amb el suport de l'Alcaldia, sempre pretenen fer unes Festes Majors cada vegada més interessants i més lluïdes, ens permet constatar la contínua transformació social produïda. Si alguna cosa caracteritza les propostes programades tant per les clavaries com per l'Ajuntament, és la seua relació amb l'espai públic (i per tant, amb la ciutadadania).
A finals del anys setanta, i primera dècada dels vuitanta se'ls va donar un nou enfocament per tal d'assegurar una major participació popular amb una bona posada al dia, objectiu plenament aconseguit, i que els ha proporcionat renom per la seua singularitat. La combinació de tradició i modernitat ha estat constant i encertada, i el compromís dels festers i festeres, ha donat a les Festes Majors una categoria que prestigien el poble també en àmbits eclesiàstics. El recull d'eixes imatges van de la mà del croniste Sr. Amador Grinyó i també, per exemple, dels amants de la fotografia com Antoni Ll. Navarro Belloví, Rafael Rodrigo Ferrandis, José Antonio Rodrigo...
Com a conseqüència de tanta activitat, L'Arxiu de la Parròquia no s'atura. L'Arxiu continua en el seu afany de remoure "el repte del present passat". Un fet irrebatible és que de forma immediata apareixerà la GUIA DE L'ARXIU. Tal com es féu públic, el treball ha estat seleccionat per l'interés d'un enregistrament que pretén il·lustrar en el seu conjunt, la transcendència d'un patrimoni documental destinat a definir els criteris a partir dels quals es projecta el material arxivístic.

1 comentari:

  1. molt xulo!!!, no havia entrat encara
    molt d'ànim Llum!!!
    Rafa Palmero

    ResponElimina