dimarts, 27 de desembre del 2011

DEL RECORD A LA MEMÒRIA








Gràcies a la generositat de la direcció de la recent publicació que ha aparegut al nostre poble, "El Molí de Quart", ens han publicat davall el títol "Del record a la memòria" un article (signat conjuntament amb el Sr. Amador Grinyó), sobre la commemoració el passat mes d'octubre:

"Certament cada territori realitza esforços per posar a disposició de la societat, la reivindicació de la seua història local: un dels eixos fonamentals de la renovació historiogràfica del últims anys. Anàlisis acadèmiques i anàlisis molt més assagístics van dedicats a plantejar-se l'encarament del passat a l'actualitat.

Som un sol poble, però no un poble uniforme. Al segle XXI la multiculturalitat és la clau d'interpretació general d'un esdeveniment cultural i religiós: entre els dies 19 i 29 d'octubre, la Parròquia ha commemorat el "X Aniversari de la Coronació Canònica de la Patrona de Quart de Poblet". Es tracta d'un testimoni únic i extraordinari que amb el recolzament i presència del nostre Ajuntament posà en valor la seua singularitat.

Dels principals atractius per celebrar l'aniversari cal destacar: la missa solemne presiddida pel Bisbe Auxiliar de València, l'exposició monogràfica en la Casa de Cultura, i el concert del Cor Parroquial.

Tot això vol dir que l'articulació d'aquest PRESENT I PASSATS ha estat possible gràcies al poble de Quart."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada