dilluns, 27 de desembre del 2010

RECLAMEM



La crisi econòmica no és excusa per oblidar els grans "Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni" que l'ONU va proclamar en l'any 2000 amb el vist-i-plau de 189 països, objectius desitjables i realitzables en 2015: eradicació de la pobresa extrema i la fam; impulsar l'ensenyament en primària, com a universal; promoure la igualtat de sexes i l'empoderament de la dona; reduir la mortalitat dels xiquets i xiquetes menors de 5 anys; millorar la salut de les mares; combatre el VIH/SIDA i altres malalties; garantir la sostenibilitat del Medi Ambient, i fomentar una aliança mundial per al desenvolupament.
Parafrasejant la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Sra. Adela Cortina, aquestes propostes "són bàsiques exigències de justícia". I això vol dir que no portar-les endavant per l'excusa de la crisi, és caure davall mínims d'humanitat.
Bon Any, estimats seguidors i seguidores

2 comentaris:

  1. Ens maregen. Parlem d'alló que volen. Quí? Els que gestionen grans empreses i governs, els que tenen el cos calent i la panxa plena, els que tenen accés a bons tractaments de salut. Tal vegada no siguen feliços, però són autistes del germà. Reclamen justícia.

    ResponElimina
  2. Ja s'ha acabat el Nadal!!! Tenim els nostres regals, hem gaudit del menjar i la beguda en bona companyia, hem fet viatges, ens hem disfressat, hem anat loc@s buscant el regal adequat,....
    Ara que hem gaudit tant de la festa (perquè hem gaudit, veritat?), ens vénen les "grans preocupacions de les nostres vides": la llibreta de banc tremolant, posar-me a dieta, anar de rebaixes, llevar els adorns nadalencs i netejar la casa,... Són de debò aquestes les grans preocupacions de les nostres vides?. FELIÇ ANY NOU i que l'Esperit Nadalenc es perllongui més enllà d'aquests dies.

    ResponElimina