dijous, 8 d’octubre del 2009

OBSERVACIONS VALUOSES




Reflexionar al voltant del significat del patrimoni eclesiàstic i les noves necessitats de la societat, no és una tasca fàcil.

Però, el fet determinant és que per primera vegada, la Parròquia Puríssima Concepció reconeix amb claredat, que els “abandonats” fons parroquials constitueixen una fita i, que l’encarregada de vetllar per la conservació de la pròpia evidència documental és ella mateixa.

Fent-nos ressò de les recomanacions realitzades en l’audiència celebrada el passat vuit de desembre amb el Sr. Cardenal de València, Agustín García-Gasco, sobre la importància del patrimoni històric artístic de l’Església, on subratllava que tot allò que és valuós no és per amagar, sinó, una herència per a reivindicar el testimoni d’un passat comú, s’ha revelat transcendental i ha constituït tot un efecte de demostració dels punts de referència del nostre arxiu parroquial.

La proposta que creiem perfectament viable des de la fonamentació exposada, i atenent els principis bàsics de l’arxivística, és l’ordenació, classificació i catalogació del fons. Estem convençuts que és l’única que garanteix una sortida efectiva al vertader objectiu que és la conservació, promoció i divulgació del nostre bagatge documental, de la nostra “senya d’identitat” com a comunitat parroquial, i en favor de tot el poble de Quart

Cal dir que aquestes actuacions no han finalitzat (propera visita al Sr. Arquebisbe, nova entrevista amb l’arxiver de la catedral de València, etc), però, sí s’ha consolidat la tasca del revifament del nostre patrimoni històric artístic.

Us convidem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada